Το TRX εκτοξεύει τον μεταβολισμό

επιμέλεια κειμένου Λίλλυ Βελισσαρίου

20170210_195743Το TRX σχεδιάστηκε αρχικά από έναν πεζοναύτη του αμερικανικού στρατού, ο οποίος ήθελε να διατηρεί τη φόρμα του ενώ βρισκόταν σε περιορισμένο χώρο και με εξοπλισμό τόσο μικρό ώστε να έχει τη δυνατότητα να τον μεταφέρει παντού.

Πρόκειται για έναν ανθεκτικό ιμάντα με λαβές, με τον οποίο μπορείτε να γυμνάσετε όλες τις μυϊκές σας ομάδες με μία άσκηση και ειδικά τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους σας. Με πιο απλά λόγια, είναι ειδικά “λάστιχα” που κρέμονται από το ταβάνι του χώρου (ή και από πόρτα κλειστή) που θα γυμναστείτε και εσείς το τραβάτε χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματός σας. Ο αυθεντικός ιμάντας μπορεί να αντέξει πολλά κιλά (500+) και να μεταφερθεί να τοποθετηθεί ακόμα και σε εξωτερικό χώρο.

Είναι, δηλαδή, ένας τύπος άσκησης που χρησιμοποιεί τη βαρύτητα και το βάρος του σώματός σας, που σκοπό έχει να αναπτύξετε δύναμη, ισορροπία, ευλυγισία, σταθερότητα κορμού και αρθρώσεων, καθώς επίσης χρειάζεται και συντονισμός. Αυξάνει την οστική μάζα και αποφεύγει κάποιος τις κακώσεις και τους τραυματισμούς, ειδικά εάν έχει ήδη γυμναστεί το σώμα του με pilates, κάτι που του δίνει το προνόμιο να ασκείται με το TRX αφού έχει ήδη την γνώση του σώματος και των δυνατοτήτων του.ΤΡΧ

Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του TRX είναι πολλά. Ανεξάρτητα προπονητικών στόχων, το TRX μπορεί να βοηθήσει αφού ελαχιστοποιεί το χρόνο άσκησης, δουλεύοντας όλο το σώμα και εναλλάσσοντας ασκήσεις σε δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να βελτιώσετε το μυϊκό σας σύστημα και σε δύναμη και σε μέγεθος, γυμνάζοντας το σώμα σας με τρόπο που δεν έχει συνηθίσει να δουλεύει. Ακόμη ένα πλεονέκτημα του TRX είναι ότι χρησιμοποιείτε το βάρος του σώματός σας για να ρυθμίσετε την ένταση της άσκησης,  απλά περπατώντας κοντά ή μακριά από το σημείο προβολής του TRX στο έδαφος. Ενεργοποιεί το μέγιστο αριθμό των μυϊκών ινών, εκτοξεύοντας στα ύψη το μεταβολισμό.

Οι ασκήσεις είναι απλές για τους καλά γυμνασμένους, αλλά και εύκολο να προσαρμοστούν στις δυνατότητες ενός αρχάριου.

Μπορεί επίσης να συνδυάσει ασκήσεις του Pilates με το TRX και με τις σωστές αναπνοές από αερόβια να γίνει αναερόβια η γύμναση ή να συνδυάσει και τις δύο μεθόδους εναλλάξ.

Στην αρχική φωτογραφία είναι από μάθημά μου οι Νικολέττα, Ευδοκία, Κατερίνα και Χριστίνα.