Το Pilates εξαιρετικός τρόπος γύμνασης για να ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε.

 

Λίλλυ Βελισσαρίου

Δυστυχώς από το νέο καθιστικό στιλ ζωής που κάνουμε, δεν έχουμε σωματικά ερεθίσματα κι έτσι το νευρικό μας σύστημα συνεχώς χειροτερεύει. Το ευχάριστο είναι ότι το νευρικό σύστημα διατηρεί νευροπλαστική ποιότητα κι έτσι καθ όλη τη διάρκεια της ζωής μας κι αν εμείς του δώσουμε τα σωματικά και τα πνευματικά ερεθίσματα μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε κι αυτό να είναι αποδοτικό σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε. Το νευρικό σύστημα δεν γερνάει εάν εμείς δεν το αφήσουμε. Έτσι λοιπόν το Pilates γίνεται ένα εξαιρετικό μέσον με το οποίο μπορούμε να δίνουμε τα ερεθίσματα στο νευρικό μας σύστημα κι αυτό να λειτουργεί ώστε να μας προσφέρει υγεία και υποστήριξη για μια καλή ζωή.pilates

15 λόγοι που απαντούν στην ερώτηση είναι το pilates ακριβό?

Λίλλυ Βελισσαρλιου

Η μέθοδος πιλάτες παρατηρούμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικός δρόμος για να γυμνάσουμε το σώμα μας. Όμως διαβάστε κάποιους από τους λόγους που παραθέτω…DSC04972

1.Δεν γυμνάζω μόνο το σώμα αλλά φροντίζω και την ψυχική μου υγεία.

2.Εκτός από το σώμα κατά την διάρκεια της άσκησης στο πιλάτες, δουλεύω και το μυαλό μου.

3.Η συγκέντρωση που απαιτείται με βοηθάει να γνωρίσω σε βάθος τις σωματικές μου δυνατότητες αλλά και να τις εξελίξω.

4.Βλέπω αποτελέσματα μετά τις πρώτες 10 συνεδρίες και μετά τις 30, έχω ήδη ένα άλλο σώμα.

5.Διορθώνω με το πιλάτες πολλά από τα σωματικά μου προβλήματα γι αυτό και οι φυσικοθεραπευτές το χρησιμοποιούν για την αποθεραπεία, ή σας συστήνουν να ακολουθήσετε πιλάτες για να βελτιωθείτε.

6.Χτίζετε το σώμα που πάντα θέλατε να έχετε με απόλυτη αποφυγή των τραυματισμών.

7.Οι επαγγελματίες αθλητές και χορευτές, διορθώνουν και εξελίσσουν το σώμα τους ώστε να είναι καλύτεροι στην δουλειά τους που έχει να κάνει πάλι με το σώμα.

8.Το πιλάτες για πολλά αθλήματα, είναι συμπληρωματικό για να επιμηκύνουν οι αθλητές τους μυς που έχουν σφίξει και έχουν μπλοκάρει συγκεκριμένες κλειδώσεις στο σώμα τους, λόγω της ιδιαιτερότητας του αθλήματος που ακολουθούν.

9.Το πιλάτες δεν είναι ομαδικό, αλλά χτίζεται προσωπικά στο κάθε σώμα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

10.Τα μηχανήματα που βοηθούν το σώμα σας να χτιστεί σωστά, είναι ακριβά για να αποκτηθούν.

11.Οι δάσκαλοι που σας φροντίζουν, έχουν πληρώσει ακριβά τις σπουδές τους και χρειάζεται να ενημερώνονται συνέχεια για να είναι καλοί δάσκαλοι, οπότε και η εκπαίδευσή τους δεν σταματάει ποτέ.

12.Ο δάσκαλος πιλάτες για να είναι αποδοτικός και να κάνει σωστά την δουλειά του, δεν μπορεί να δουλεύει πάνω από 5-6 ώρες την ημέρα.

13.Ο δάσκαλός σας στο πιλάτες, για κάθε ώρα που περνάει μαζί σας, πρέπει να διαβάζει το διπλάσιο και να σας παρακολουθεί στην κάθε σας λεπτομέρεια.

14.Το πιλάτες βασίζεται στις λεπτομέρειες κι έτσι ο δάσκαλος χρειάζεται να γνωρίζει ακριβώς τις ιδιαιτερότητες του μαθητή του για να μπορεί να τον βοηθήσει.

15.Τέλος το πιλάτες μπορεί να είναι της μόδας, αλλά κρατάει από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα κι έτσι είναι αρκετά δοκιμασμένο για να μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα.

Μετά από αυτά, πιστεύετε ότι το πιλάτες είναι ακριβό?

Απαραίτητο συστατικό του μαθήματος η “ΡΟΗ”

Λίλλυ Βελισσαρίου

Η ροή είναι μία από τις 6 βασικές αρχές του Pilates. Όταν περάσουμε τα πρώτα στάδια επαφής μας με την συγκεκριμένη μέθοδο εκγύμνασης, μπορούμε να προσθέσουμε και την ροή. Αυτό προϋποθέτει ότι ήδη γνωρίζουμε τα όργανα και έχουμε “τριφτεί” λίγο με τις ασκήσεις. The-Pilates-Studio-at-Fitness-on-the-Water-at-Waters-Edge-Westbrook-CT5

Έτσι με δεδομένο ότι αναπνέουμε αρκετά σωστά, ο δάσκαλος προσθέτει στο μάθημα την ροή των ασκήσεων και συνθέτει ασκήσεις την μία μετά την άλλη με ποιοτική προσέγγιση. Με την ροή ο ασκούμενος αρχίζει να απολαμβάνει πραγματικά το μάθημα και όσο προχωράει να επιταχύνει εάν κριθεί απαραίτητο, ώστε να χάνει και κιλά.

Την ροή την θεωρώ απαραίτητο συστατικό του μαθήματος, αρκεί να είναι έτοιμος ο ασκούμενος να ακολουθήσει και να μην βλάψει το σώμα του χάριν αυτής.

Παράδεισος στην Τσαγκαράδα Πηλίου

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά. Εάν βρεθείτε στο Πήλιο, μην παραλείψετε να πάτε στον κήπο του φιδιού. Είναι μία όαση, ένας παράδεισος που θα σας χαλαρώσει, θα βοηθήσει να σκεφτείτε ή να μην σκεφτείτε. Το σίγουρο είναι ότι μετά από την επίσκεψη αυτή θα είστε αλλιώς. Δείτε το βίντεο που επισυνάπτω, αν και η πραγματικότητα καμία σχέση δεν έχει. Τι καλά που κάποιοι μη Έλληνες γίνονται πιο Έλληνες απ τους Έλληνες και φροντίζουν τον τόπο μας. Έτσι για να μαθαίνουμε κι εμείς να αγαπάμε τον τόπο που είναι ευλογία να ζούμε πάνω του. Λ.Β.

Ροή!

Λίλλυ Βελισσαρίου

Η ροή είναι μία από τις αρχές του Pilates. Χρειάζεται να δουλεύω το σώμα μου με σειρά ασκήσεων της μεθόδου χωρίς παύσεις, αλλά ταυτόχρονα με ποιότητα και χωρίς να προδώσω τις αρχές του συστήματος χάριν της ροής των ασκήσεων. Περνάω απ’ τον ένα στόχο άσκησης στον άλλο και σαν σύνολο των ασκήσεων έχω μία σύνθεση που ομοιάζει με χορογραφία.

Pilates πλήρης συντονισμός σώματος και πνεύματος.

 

Λίλλυ Βελισσαρίου

Το Pilates δεν είναι μόνο μια απλή προπόνηση που αυξάνει τη δύναμη ή τους μυς σας, αλλά ταυτόχρονα δραστηριοποιεί το μυαλό σας διότι δουλεύετε με απόλυτη συγκέντρωση. Η φιλοσοφία του βρίσκει άμεση εφαρμογή στη βελτίωση της καθημερινότητάς σας, ώστε να νιώθετε δραστήριοι και ενεργητικοί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι ακριβείς και αρμονικές κινήσεις σε ροή,  αποτελούν βασικό συστατικό του Pilates. Όταν δουλεύετε σωστά στο μάθημα και με τις αρχές της μεθόδου, βοηθάτε τόσο στην τόνωση και στην υγεία του σώματός σας, όσο και στην βελτίωση της ψυχικής σας υγείας. Θα έλεγα ότι το Pilates είναι και ένα ισχυρό αντίδοτο για τη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης.20170113_183237-169x300φωτογραφία μου στην Cadillac στο Pilates 15.