Σαρδέλες και το ασβέστιο που περιέχουν

ιντερνετ

σαρδέλεςΤο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι οι μόνοι τρόποι για να πάρετε ασβέστιο. Άλλη μια εξαιρετική πηγή είναι οι σαρδέλες και γενικά τα μικρά ψάρια (π.χ. γαύρος, αθερίνα) που μπορούν να καταναλωθούν με τα κόκαλά τους.
Οι σαρδέλες έχουν πράγματι υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, λόγω των δικών τους οστών, γι’ αυτό και πρέπει να τρώτε το ψάρι ολόκληρο. Επίσης παρέχουν μεγάλες δόσεις σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, κάλιο και μια σειρά από άλλες θρεπτικές ουσίες. Τρώγοντας 90γρ σαρδέλες, παίρνετε ασβέστιο περίπου όσο ένα φλιτζάνι γάλα.