Το γάλα είναι πηγή ασβεστίου για να αποφύγουμε την οστεοπόρωση?

ιντερνετ

Ασθένεια που επιφέρει εξασθένιση και χαρακτηρίζεται από χαμηλή μάζα οστών και την επιδείνωση του ιστού των οστών.
Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν ακόμη ότι πάσχουν από την ασθένεια αυτή έως ότου εμφανιστεί ένα κάταγμα.
Η μία στις δύο γυναίκες μετά την ηλικία των 50, και ένας στους οκτώ άνδρες, θα έχει ένα κάταγμα που σχετίζεται με την οστεοπόρωση.
Η βιομηχανία του γάλακτος πληρώνει τεράστιους αριθμούς διαιτολόγων, γιατρών, και ερευνητών για να προωθήσει τα γαλακτοκομικά, και ξοδεύει περισσότερα από $500 εκατομμύρια ετησίως, σε εθνικό επίπεδο, για να διατηρήσει στην αγορά τα προϊόντα της.
Η γαλακτοκομική βιομηχανία έχει διεισδύσει στα σχολεία, έχει εξαγοράσει αστέρια του αθλητισμού, προσωπικότητες, και πολιτικούς, και προωθεί συνεχώς μια ατζέντα βασισμένη στο κέρδος παρά στη δημόσια υγεία.

osteoporosisΠηγές ασβεστίου.

Οι υγιέστερες πηγές ασβεστίου είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα όσπρια.
Δεν χρειάζεται να καταναλώνουμε τεράστιες μερίδες λαχανικών ή φασολιών για να πάρουμε αρκετό ασβέστιο, αλλά να περιλαμβάνουμε και τα δύο στον κανονικό προγραμματισμό των διατροφικών επιλογών μας.
Εάν ψάχνετε για πρόσθετο ασβέστιο, οι χυμοί γκρέιπφρουτ, πορτοκαλιού, μήλου, το ταχίνι και το σουσάμι είναι άριστες επιλογές.
Δεν έχει πλέον νόημα για τους ανθρώπους να καταναλώνουν αγελαδινό γάλα απ’ ό,τι να καταναλώσουν γάλα αρουραίων, γάτων, σκυλιών, καμηλοπαρδάλεων, ή οποιουδήποτε άλλου θηλαστικού.
Η φύση δημιουργεί το ανθρώπινο μητρικό γάλα για τα μωρά, το μητρικό γάλα των αγελάδων για τα μοσχαράκια, και ούτω καθ’ εξής.
Οι Ασιάτισσες έχουν τα μικρότερα ποσοστά κατανάλωσης γάλακτος και καταγμάτων οστεοπόρωσης και αυτό, παρά το γεγονός, ότι η οστική τους μάζα είναι πιο περιορισμένη.

Αυτό αποδίδεται στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ισοφλαβονών, λόγω τής θέσης τής σόγιας στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.